saç ekimi öncesi ve sonrası

Saç Ekimi Sonuçları

İyi bir saç ekim sonucunu yakalayabilir miyim? Bu yazımızı okuduktan sonra bu sorunun cevabını kendiniz bulacaksınız. Yazımızda saç ekim sonucunu etkileyen nedenleri ayrıntılı olarak inceleyeceğiz. Saç ekimine karar vermede en önemli iki etken saç ekimi sonuçları ve fiyatlardır. Saç ekimi öncesi ve sonrası görseller saç nakli isteyen kişiler için önemli ipuçları vermektedir. FUE yönteminin gelişimiyle saç ekiminde mükemmele yakın neticelere ulaşmak mümkün olmuştur. Bu konuda internet ortamında doğru ve bilgilendirici yazılar bulabilirsiniz. Fakat kişileri yanıltabilecek bir çok görüntü ve yazılara da ulaşmak mümkündür. Saç ekim merkezleri haklı olarak en iyi görselleri kişilere ulaştırmak isterler. Kişilerin özgür olarak sonuçlarını paylaştıkları saç ekimi forum siteleri, saç ektirmek isteyenlere aydınlatıcı olmaktadır.

Yazımızı okumadan önce aşağıdaki aşağıdaki vidoyu izlemenizi tavsiye ederiz.

İyi Bir Saç Ekim Sonucu İçin Uygun musunuz?

Bu soru saç ekimine karar verme aşamasında olan bir kişinin cevabını arayacağı en önemli sorudur. Bu sorunun cevabına kendi araştırmalarınız sonrasında da ulaşabilirsiniz. Saç ekimi için görüştüğünüz hekimin bu konuda size doğru bilgi verdiğinden de emin olmalısınız. Unutmayın en iyi saç ekimi sonuçları, uygun kişilere ekim yapıldığında mümkün olacaktır.

İyi bir saç ekimi denilince, şu 3 maddenin oluşması gerekmektedir.

  1. Ekilen Greflerin Büyük Oranda Çıkması : Başarılı bir netice için ekilen greftlerin büyük oranda çıkışı ve uzaması gerekmektedir.
  2. İdeal Saç Yoğunluğu : 1 cm2 ‘ye düşen saç grefti ideal sayıda olmalıdır. Seyrek görünümlü bir netice kişiyi hiç bir zaman mutlu etmeyecektir.
  3. Doğal ve Anlaşılmayan Bir Görünüm : Operasyon sonunda, doğal ve anlaşılmayan saç ekim sonucu mutlaka beklenmelidir. Greftlerin tamamı çıksa ve sık ekim olsa bile, yapay görünümlü bir netice başarılı sayılamaz. Saç ekiminde doğallık konulu yazımızda bunu ayrıntılı olarak inceledik. Şimdi de saç nakli için uygunluk kriterlerine şimdi detaylı olarak bakalım.
saç ekim sonucu

Saç Ekimi Sonuçlarını Etkileyen 11 Kriter

Saç ekimi sonucu, 11 maddeye bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Başarılı bir netice almayı hedefliyorsanız, bu maddelere göre saç ekimine uygun olup olmadığınıza karar verilmelidir.

  • 1-5. maddeler ekim öncesinde, araştırmanız gereken kriterlerdir
  • 6-10. maddeler, saç ekimi operasyonuna bağlı kriterlerdir
  • 11. madde ekim sonrasına bağlı kriterdir.

1- Ailesel – Genetik Faktörler ve Yaş :

Saç ekimine karar vermedeki yaş önemli bir etkendir. Saç dökülme hızı ve donör bölge durumu özellikle genç yaştaki bir kimse için çok önemlidir. Ailedeki saç dökülme hikâyesi mutlaka incelenmelidir. Bu genç yaşta saç ekimi düşünen bir kimse için çok önemlidir. Özellikle baba, ağabey, amca dayı gibi birinci dereceden akrabalık bağı olan kişilerdeki saç dökülme durumu bilinmelidir. Mesela, babasında Norwood 6-7 saç dökülmesi olan 20-25 yaşındaki genç bir erkeğin, ilerleyen yıllarda babasına benzeme olasılığı yüksektir. İyi bir saç ekim sonucu için, ailesel faktörler ve yaş ekimden önce mutlaka araştırılmalıdır. İleri yaşlarda donör kalitesi de zayıflayabilir ve beklentinin altında bir netice ortaya çıkabilir.

2- Saç Dökülmesi Nedeni ve Dökülme Hızı:

Saç dökülmesi nedenini belirlemeden saç ekimine karar vermek doğru değildir. Dökülme nedeni bazen basit bir kaç soruluyla tespit edilebilir. Bazen de detaylı laboratuvar tetkikleri gerekebilir. Örnek verecek olursak androjenik saç dökülmesi teşhisinde, saç ekimine kolaylıkla karar verilebilir. Fakat, tiroit ( guatr) hastalığı gibi metabolik bir hastalığa bağlı saç dökülmesi varsa gerekli testler yapılmalıdır. Tiroit hastalığını tedavi etmeden önce saç ekimine karar vermek doğru değildir. Aksi halde başarısız saç ekimi sonucuna hazır olun. Özellikle kadınlarda saç ekimine karar aşamasında bu konu daha önemlidir.

Saç dökülme hızı, ekime karar vermede önemlidir. Saç dökülme hızını ailesel faktörler ve yaşla birlikte değerlendirmek daha doğru olacaktır.

3- Donör Kapasite ve Donör Kalitesi:

İyi bir saç ekim doktoru, kişiyi muayene ederken, öncelikle donör bölgeleri incelemelidir. Daha sonra ekim planlanan bölge incelenmelidir. Donör bölge olarak saç, sakal ve diğer vücut kıllarına bakılmalıdır. İncelemelerde saç analiz cihazları yardımcı olabilir.

  • Donör bölgeden, donör alana zarar vermeden toplamda kaç greft alınabilir?
  • Bu greftlerin ne kadarı planlanan operasyon için gerekir ?
  • İleriki yıllarda saç dökülme hızına göre ikinci ya da üçüncü bir seans ekim gerekecek mi?
  • İleriki yıllarda gerekecek bir ekim için ne kadar greft kalacak?
  • Alınacak greftlerin kalitesi nedir?

Bu soruların ekime karar vermeden önce mutlaka cevaplanması gerekir. Şunu unutmayalım, en iyi saç ekimi sonuçlarını, yeterli ve uygun donörü olan kişilerde görmek mümkündür.

Aşağıda başka bir merkezde yapılmış ve başarısızlıkla neticelenen bir saç ekim sonucu görüyorsunuz. Resimde gördüğünüz gibi bu kişi saç ekimi için asla uygun bir aday değildir. Donor bölge kapasitesi çok zayıf ve sayısal olarak yetersizdir. Ayrıca saçsız bölgesi çok geniş alınan greft sayısı saçsız alanı kapatmaya asla yetmeyecektir. En doğrusu bu kişinin saç nakli yaptırmamasıydı.

saç ekim sonucu
Ekilen Saçlar Ömür Boyu Dökülmez Diyorlar. Doğrumudur ?

Bu kesinlikle doğru değildir. Donör bölge saçları güçlü ve dökülmüyorsa ekim yapılan bölgede de dökülmez. Ama donör bölge saçları zayıfsa ekim yapılan bölgede de dökülme ihtimali olacaktır. Dolayısıyla alınan greftlerin kalitesi, saç ekim sonucu için önemli bir kriter olacaktır.

4- Saç Dökülme Tipi:

Norwood sınıflamasına göre, dökülme tipiniz nedir. Bunu önceden bilmekte fayda var. Saç dökülme tipini aşağıdaki resme bakarak, bulabilirsiniz. Norwood 6-ve 7 tipi saç dökülmesinde, başarısız saç ekimi sonucu ihtimali de yüksel olacaktır.

Bu sınıflamaya göre, saçsız bölgenin genişliği cm2 cinsinden belirlenmelidir. Alınan greft sayısı, saçsız bölge genişliğine bölündüğünde,1 cm2 ye ekilen greft sayısı bulunmuş olacaktır.

1 cm2‘ye düşen greft sayısı ( Ortalama) = Alınan Greft Sayısı (Adet) / Ekim Yapılacak Alan ( cm2)

Bu ideal yoğunlukta saç ekim sonucu için önemlidir. Genelde santimetrekareye 40-50 greft, sık bir sonuç için yeterli olacaktır.

5- Kişisel Bilgiler (Kronik Hastalık, Kullanılan İlaçlar Alerji Hikâyesi vs)

Özellikle hemofili, kalp, tansiyon şeker hastalığı gibi kronik hastalıklar varsa bunlar hekime bildirilmelidir. Ayrıca kullandığınız ilaçlar ve alerjik durum varsa bunlar da bilinmelidir. Bazı kan sulandırıcı ilaçlar saç ekimine engel olabilir. Kullandığınız ilaçlar, saç ekimi anestezisinde kullanılan ilaçlarla etkileşime girebilir. Saç ekimine engel bir durum varsa bunu size doktorunuz bildirecektir. Buna rağmen ekim yapılıyorsa ekim sırasında birçok komplikasyonlar gelişebilir. Ayrıca, saç ekim neticesi de beklediğiniz gibi olmayacaktır.

Saç ekimi sonuçları, operasyon içi faktörlere bağlı olarak da değişkenlik gösterebilir. Şimdi bu operasyon içi kriterleri gözden geçirelim.

6- Ekimi Yapan Doktorun Tecrübesi:

Saç ekim sonucunu doğrudan etkileyen bir kriterdir. Ekimi yapacak olan doktor ve ekibinin deneyimi, başarılı ve doğal bir netice için çok önemlidir. Araştırmalarınızda karar vereceğiniz yerin, saç ekimi öncesi ve sonrası neticelerini mutlaka görmenizde fayda var. Maalesef kendini saç ekimi uzmanı olarak tanıtan, doktor ya da sağlık personeli olmayan büyük bir grup vardır. Bunlar saç ekim sektöründe cirit atmaktadır. Kanalların açılması, köklerin doğru derinliğe yerleştirilmesi, doğru saç çizgisi vs teknik bilgi gerektirir. Bunlardan haberi bile olmayan sözde saç ekim uzmanlarına karşı dikkatli olmanız gerekir. Bir gömlek kazak almak için bile en az 4-5 mağaza geziyorsunuz. Peki saç ekimi öncesi yeterli araştırma yapıyor musunuz? Asparagas etkileyici reklamlar yerine, size bilimsel ve doğru bilgiler sunan yerlerle iletişim kurmanızı tavsiye ederiz.

7- Greft Sayısı ve Saç Ekimi Süresi:

Ekilecek greft sayısı ve saç ekimi süresi, sonuca doğrudan etki edecektir. Alınan greft sayısı ile, ekim yapılacak alan arasında (santimetrekare olarak) mantıklı bir orantı olmalıdır. Norwood 6-7 gibi geniş alanlarda, yüksek greft sayısı gerekecektir. Greft sayısı düşükse, bunları geniş alanının tamamına yaymak seyrek bir görüntü ortaya çıkarır. Başarılı bir netice alınamaz. Daha dar bir alana dengeli greft yerleştirme mantıklı olacaktır.

Ekilen greft sayısına göre operasyonun süresi de uzayacaktır. Uzayan sürede ise greftlerin canlı kalma oranı da düşecektir. Biz uygulamalarımızda ekilecek greft sayısı 2000 den fazla ise operasyonu günlere bölmeyi doğru buluyoruz. 2000 greftlik bir operasyon süresi ortalama 5-6 saat sürecektir. Süre 5-6 saati geçiyorsa, saç ekimini 2 ya da 3 güne bölmekte mutlaka fayda vardır. Bu başarılı bir saç ekim sonucu için bize göre mutlaka uyulması gereken bir kriterdir.

8- Doğru Planlanan Saç Çizgisi

Doğal saç ekimi sonuçları için, doğru planlanmış saç çizgisi gerekmektedir. Saç çizgisi tasarımı; kişinin yaşı, dökülme hızı, donör kapasitesi ve yüz yapısıyla dorudan ilgilidir. Burada doktorun sanatsal becerisi ön plana çıkacaktır. Ayrıca ekilen saçların yönleri doğal görüntü için çok önemlidir. Ön saç çizgisi mutlaka tekli greftlerden oluşmalıdır. Bunlar bilinmeden rastgele bir ekim yapılırsa, çim adam görüntüsüyle karşılaşabilirsiniz.

saç ekimi sonuçları

9- Saç Ekiminden Dolayı Oluşabilecek Komplikasyonlar

Tıbbi kurallara uyulmadan yapılan bir saç ekiminde istenmeyen komplikasyonların olma ihtimali de yüksektir. Sterilizasyon kurallarına uyulmadan bir ekim yapılıyorsa, saç ekimi sonrasında enfeksiyon nekroz gibi komplikasyonlar da oluşabilir. Saç ekim sonucunu doğrudan etkileyen bu komplikasyonları engellemek ekimi yapan doktorun görevidir.

Greft alım şekli olarak FUT ve FUE yöntemi vardır. FUT yöntemi çok nadir durumlar dışında artık uygulanmıyor. Ekim şekli olarak ise, kanal yöntemi ve DHİ saç ekimi yöntemi ön plana çıkmaktadır. Biz uygulamalarımızda Dhi yöntemini tercih ediyoruz. Saç ekimi sonuçları açısından dhi yönteminin daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

10- Ekim Yöntemi:

En İyi Saç Ekim Yöntemi Hangisidir?

Aslında biz bunun doğru bir soru olduğuna inanmıyoruz. Dhi saç ekiminin bize göre bazı avantajları bulunmaktadır. Fakat önemli olan teknik değil, ekimi kimin yaptığıdır. Uygun kişiye deneyimli bir hekim tarafından yapılan bir saç ekimi elbette başarılı olacaktır. Tersinden düşünelim. Uygun olmayan bir kişiye, tecrübesiz biri tarafından yapılan bir ekim hangi yöntemle olursa olsun başarısız olacaktır.

saç ekim sonuçları

Saç ekimi yaptırdınız fakat ekimden sonra bazı uyulması gereken tavsiyeler bulunmaktadır. Şimdi de operasyon sonrası süreçte saç ekim sonuçlarını etkileyen faktörleri inceleyelim.

11- Ekim Sonrası Tavsiyeler:

Ekimden sonra doktorunuzun size önereceği bazı basit tavsiyeler olacaktır. Bu tavsiyelere uymamanız iyi bir saç ekim sonucu için size fayda sağlayacaktır. Örnek verecek olursak, saç ekiminden sonra;

  • Yıkama ve Kabukların Dökülmesi: Ekimden sonra saç köklerine zarar vermeden saç yıkaması yapılmalıdır. İlk yıkamayı mümkünse ekim yaptırdığınız merkezde yaptırmanızı tavsiye ediyoruz.
  • Spor fiteness,
  • Alkol çay kahve
  • İşe başlama süresi
  • Deniz hamam saunaya giriş süresi
  • Cinsel ilişki
  • Uyku ve yatış pozisyonu
  • Toppik boya jöle vs. kullanımı
  • Ekimden sonra ilk saç traşı
  • Şapka bere kullanımı
  • Ekimden sonra kaşıntı ve kızarıklık
  • Beslenme düzeni vs.

Yukarıda saydığımız benzeri durumları basit tedbirlerle rahatlıkla atlatabilirsiniz. Ekimden sonraki süreç isimli yazımızda bunları ayrıntılı olarak anlattık.

Saç Ekimi Sonuçları Ne Zaman Alınır?

Operasyon sonrası süreç, saç ekimi yaptıranların aslında en zorlu dönemleridir. Saç ekim sonrası dönemi kısaca özetleyecek olursak ,

  • Yaklaşık 15-20 gün içerisinde şok dökülme başlar
  • Dökülen bu saçlar 4-5 aylar içerisinde çıkmaya başlar. İlk çıkan saçlar zayıf cansızdır.
  • 6. ayda ekilen saçların %50-60’lık kısmanın çıkması gerekir. Bu genel ortalamadır. Kişiden kişiye göre bu oran değişebilir.
  • Tepe bölgesi sonuçları ön bölgelere göre 1-2 ay geriden gelebilir.
  • 7-8 aylarda saçlar kalınlaşmaya hacim olarak da artmaya başlar.
  • Bir yılın sonunda yaklaşık % 90-95 lik bir netice ortaya çıkar.
  • %100 lük bir sonuç için 18. ayı beklemek gerekmektedir.

Dolayısıyla saç ekimi öncesi ve sonrası görüntüleri tam olarak değerlendirebilmek için ay ay fotoğraflarla sonuçları değerlendirmek gerekir.

Saç Ekimi Öncesi Sonrası Görsellerde Nelere Dikkat Edilmelidir ?

Bir saç ekimi sonuçlarını değerlendirirken objektif bazı kriterlere dikkat edilmelidir. Bunları inceleyecek olursak ;

  • Kaliteli yüksek çözünürlükte bir fotoğraf ile çekilmelidir.
  • Saç ekimi öncesi ve sonrası fotolar , aynı ışık altında çekilmiş olmalıdır. Hatta mümkünse günün aynı saatinde gün ışığında olmalıdır.
  • Fotoğraflar aynı açıyla çekilmiş olmalıdır.
  • Günümüzde teknolojik olarak photoshop gibi programlarla fotoğraflar üzerinde oynama yapılarak, yanıltıcı görüntüler maalesef yayımlanabilmektedir.
  • Sonuçları değerlendirirken, kişinin yaşı, dökülme tipi, ekilen greft sayısı donör bölge saçlarının canlılığı göz önünde bulundurulmalıdır.
  • Saç ekimi sonuçlarını içeren saç ekimi videoları, fotoğraflara göre dağa doğru bilgi verebilir.

Saç Ekimi Öncesi ve Sonrası Görüntüleri Aşama Aşama Değerlendirelim

Saç ekimi görüntülerini değerlendirirken, sadece ekim bölgesini değil, greft alınan donör bölgeleri de değerlendirmekte  fayda vardır. Şimdi aşama aşama görüntülerle  süreci görelim.

saç ekim öncesi

Saç Ekimi Öncesi : Saçlar traş edilmeden önce ve tıraş sonrası görüntüler önemlidir. Ayrıca saçlar kuru ve ıslak olarak çekilirse saçsız bölgeleri görme açısından oldukça faydalı olacaktır. Islak saçlarla çekilen fotolarda saçsız bölgeler daha net olarak görülecektir. Kişinin yüz yapısı ve yaşıyla uyumlu dengeli bir saç çizgisi çizilerek, greft yerleştirilecek alan görüntülenmelidir. Bu bize 1 santimetre kareye kaç greft yerleştirilebileceği hakkında bilgi verir. Saç ekimi sonuçları değerlendirilmesinde bu önemlidir.

Saç Ekiminden Hemen Sonra ( 0. Gün ) : Operasyondan hemen sonra greftler daha taze hafif kanlı bir görüntü vardır. Deneyimlerimize göre, kalem tekniği ile yapılan ekimlerde daha temiz bir görüntü oluşmaktadır.

saç ekimi sonrası 1. gün

1-2.Gün ve İlk Yıkama Öncesi Ve Sonrası: Operasyon sonrası en kritik dönem ilk 48-72 saatlik süredir. Özellikle bu dönemde kafaya darbe olası durumlarına karşı dikkat edilmelidir. Biz uygulamalarımızda ilk yıkamayı birinci gün yapmaktayız. Bazı klinikler 3. günden sonra ilk yıkamayı yapmaktadırlar. Yıkama günde iki defa yapılmalıdır. Donör bölge hızla iyileşmeye başlar. Görüntü olarak ikinci günden itibaren hafif bir ödem ( şişlik ) olabilir. Bu geçici bir durumdur. Kalem yöntemi ile ekimde saçlı deriye serum fizyolojik verilmediğinden ciddi bir ödem oluşmaz.

Saç Ekiminden 10. Gün Sonra : Yaklaşık 8-10 gün arası deride kabuklar gitmiş olacaktır. İlk görüntüler kişinin yüzünü oldukça güldürür. Saçlar 3 numaraya tıraş edilmiş gibi görülür. Donor bölge ise tamamen iyileşmiş olur. Ciddi bir görüntü bozukluğu olmaz. 12.günden sonra kabuklar devam ediyorsa işlem yaptırdığınız yerle irtibat kurunuz.

Şok Dökülme Dönemi (Shock loss) :

Saç ekiminden 15 gün sonra ekilen saçlar dökülmeye başlar. 20. günde ise artarak devam eder. Bu normal bir süreçtir. Bu kişiden kişiye değişir. 45-50. güne kadar şok dökülme devam edebilir. Şok dökülme oranı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazılarında % 90 -%100’e varan dökülme olurken bazılarında ise %5-10 da kalabilir. Bu konuyu saç ekimi sonrası şok dökülme isimli yazımızda daha detaylı olarak inceledik.

Saç Ekimi Sonrası 1. Ay : (30.Gün) Şok dökülme başlamıştır ve devam etmektedir. Saç ekimi öncesi ve sonrası dönem için aslında en can sıkıcı dönemlerdendir. Saç ekimi sonrası ekilen bölgede kızarıklık olabilir. Bu özellikle açık tenli kişilerde daha fazla görülen bir durumdur. Ve 2-3. aya kadar bu kızarıklık devam edebilir.

Saç Ekimi Sonrası 3. Ay : Şok dökülme süreci bitmiş kızarıklık da kaybolmuştur. Bu sürede deride yer yer sivilcelenmeler olabilir. Korkulacak bir durum değildir. Ama çok aşırı sivilcelenme olursa, saç ekimi doktorunuzla görüşmenizde fayda vardır. 90.günde saçlar artık yavaş yavaş çıkışa hazırlanmaktadır.

Saç Ekimi Sonrası 4. Ay : Ekilen saçlar yavaş yavaş çıkmaya başlar. 4.ay sonunda, yaklaşık %25-30 luk saç çıkışı olur. İlk çıkan saçlar, zayıf ve incedir. İlk çıkan saçlar genelde kıvırcık olabilir aşama aşama zamanla normal haline gelirler.

Saç Ekiminden Sora 6. Ay : (180.Gün) Genel olarak saçların çıkış oranı % 50-60 arasıdır. Bazı kimselerde 6 ayda bile sürecin büyük çoğunluğu tamamlanmış olabilir.

7. Ay Sonu Görünüm : 210. günde, hem sayısal olarak artış olur hem de saçlarda hacim olarak artış olur ve kalınlaşmaya başlar. Genel çıkış oranı ortalama olarak % 70-80 arasıdır.

Saç Ekimi Öncesi ve Sonrası ( 1 YIL )

Ortalama saçların çıkış oranı % 95 oranındadır. Süreç büyük oranda tamamlanmış demektir.

18 Ay Sonra : Artık süreç tamamlanmış demektir. Yüzde 100 lük sürecin sonuna gelinmiştir.

Donor bölgeden aşırı miktarda greft alımı yapılmış ise ve homojen bir alım yapılmamış ise kötü görünüm oluşabilir. Onun için ki greft alımı yaparken donor kapasite asla aşılmamalıdır ve iyi bir planlama yapılmalıdır.

Bu anlatılan saç ekimi ve sonrası aşamalar, herkeste aynı olmayabilir. Yazdıklarımızı genel ortalama olarak değerlendirebilirsiniz. Örneğin şok dökülme çok az olan bir kişide 4. ay sonunda %80-90’lık bir ortalama sonucu görebiliriz. Nadiren 12 ay sonuna kadar beklenilen yoğunluk olmayabilir, 18 aya kadar bu süreç uzayabilir.

Saç Ekim Sonucu Açsından 5 Adayın Değerlendirilmesi

Şimdi saç ekimine aday 5 örnek üzerinden, nasıl bir sonuç alabileceğimiz hakkında size fikir vermek istiyoruz

VAKA 1:

  • 23 yaşında erkek üniversite öğrencisi. Saçlar ince telli seyrekleşmeye başlamış. Donör bölge saçları ince telli ve zayıf. 1 yıldır saç dökülmesi artmış. Babası 55 yaşında Norwood 7 saç saç dökülme tipi var. Amca ve dayılarında da saç dökülme problem var. Saç ektirmek istiyor ve beklentisi çok yüksek.
  • Bu genç erkekte saç ekimi yapmak, o kişiye kötülük etmekten başka bir şey değildir. Muhtemelen kısa bir sürede saç dökülme tipi babadan dolayı Norwood 6-7 ye kadar ilerleyecektir. Kişiye saç ekersek belki bir kaç yıl mutlu olabilir. Daha sonra kendi saçlarında hızla dökülme olacağından dolayı yine mutsuz bir yaşamla baş başa kalacaktır. En doğrusu medikal tedavi ile saç dökülme hızını yavaşlatmaktır.

VAKA 2:

  • 37 yaşında erkek, kronik bir hastalık ve alerjisi yok. Norwood 4 tipi saç dökülme hızı var. Total donör kapasitesi 8000 greft. Donör bölge saçları güçlü ve kalın. Sakal greftleri güçlü. Babasında Norwood 6 saç dökülmesi var. Saç nakli istiyor.
  • Donör bölgesi güçlü olduğu için saç ekimine uygun bir adaydır. Ortalama 3500-4000 greft ile saç dökülme sorunu çözülebilir. İleriki yıllarda saç dökülmesi devam edebilir. Fakat total kapasitesi yerli olduğu için ikinci bir saç ekimi yapılabilir. Dolayısıyla başarılı bir saç ekimi sonucu olması muhtemeldir.
saç ekimi sonuç

VAKA 3:

  • 38 yaşında iki çocuk annesi ev hanımı. Saçlarında yaygın bir seyrelme var. Donör bölge saçlar da çok ince telli ve seyrek. Tiroit ( guatr ) ve anemi ( demir eksikliği anemisi) problemi var.
  • Bu bayanda başarılı bir saç ekim sonucundan bahsedilemez. Çünkü sistemik hastalıklara bağlı donör bölge saçları da zayıf ve dökülmeye meyillidir. En iyisi medikal tedavi denenmelidir.

VAKA 4:

  • 28 yaşında erkek Norwood 3 saç dökülmesi var. Donör bölge saçları güçlü ve totalde 6000 greft kapasitesi var. Saç dökülmesi yavaş olarak devam ediyor. Sakal ve göğüs kılları oldukça güçlü. Baba ve dayısında Norwood 6 saç dökülmesi var. Beklentisi makul düzeyde ve saç dökülmesinin devam edeceğini biliyor.
  • Bu kişiye saç dökülmesi açısından 5-10 yıl sonrasında nelerle karşılaşabileceği anlatılmalıdır. Saç ekimi yapıldığı takdirde mutlaka ileriki yıllarda ikici bir seans gerekecektir. Vücut ve sakal kılları da uygun olduğu için saç nakli yapılabilir. Saç ekimi yanında medikal tedavi de önerilmelidir. Bu şekilde saç ekimi neticesinden mutlu olacağını tahmin ediyoruz. Tabii daha sonrasında ikinci seans ekimi de kabul ettiğini varsayıyoruz.

VAKA 5:

  • 58 yaşında erkek Norwood 6 saç dökülmesi var. Donör bölge saçları orta derecede güçlü. Fakat diyabet, hipertansiyon ve kalp ilaçları kullanıyor. Aynı zamanda kan sulandırıcı ilaç kullanımı var. Donör kapasite 4000-5000 greft arası. Saçlarının tamamen kapanmayacağını biliyor ve saç ektirmek istiyor.
  • Sistemik hastalıklar açısından öncelikle dâhiliye ve kardiyoloji konsültasyonu istenmelidir. Lokal anestezi almasında ve kan sulandırıcı ilaçları belirli bir süre için bırakmasından engel yoksa saç ekimi yapılabilir. Beklentisi de yüksek olmadığı için, saç ekimi sonucundan mutlu olacağını düşünüyoruz.

Dr. Hakan Doğanay’ın saç ekim sonuçları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Saç ekiminde tam sonuç ne zaman alınır ?

Saç ekimini sonucu için sabır gerektiren bir süreç gerekir. Ekilen saçlar şok dökülmeden sonra 4. aydan itibaren çıkmaya başlar. 12 ay sonrasında %90-95 lik bir süreç tamamlanmıştır. Tam netice için 18 ay beklemek gerekebilir.

Ekilen saçlarda kalınlaşma ne zaman olur?

Ekim sonrasında 4.ayda çıkmaya başlayan saçlar henüz ince ve zayıftır. İlk çıkan saçlar bebek tüyü görünümündedir. 7-8. aylarda saçlar kalınlaşmaya başlar ve hacim artışı olur. Ay ay saçlarda kalınlaşma artarak devam eder.

Saç ekiminde başarı yüzdesi nedir?

Eskiden saç ekimindeki başarı oranı çok düşüktü. FUE yöntemiyle birlikte başarı oranları da oldukça artmıştır. Beklenen başarıyı yakalayabilmek için doğru hasta seç ekimi ve doğru bir planlama yapmak gerekir. Doğru bir planlama ile % 90 ve üstü bir mutlu olma oranı yakalanabilir.

Saç Ekiminde gerçek sonuçlara nasıl ulaşabilirim?

İnternet ortamında öncesi ve sonrası saç ekim sonuçlarına ulaşabilirsiniz. Fakat bunların bir kısmı photoshop ile değiştirilmiş olabilir. Fakat videolar bu konuda size daha iyi fikir verebilir. En doğrusu saç ekimi yaptıran birisini canlı olarak görmektir.

İnce Tellilerde Saç Ekim Sonuçları başarılı olur mu?

Saçların ince telli olması yoğunluk açısından dezavantajdır. Fakat doğallık açısından daha avantajlıdır. Uygun bir aday ise elbette başarılı olacaktır.

3000 Greft Saç Ekim Sonucu Nasıl Bir Görüntü Oluşturur?

Santimetre kareye 30 greft ekildiğini varsayarsak 3000 greft ortalama 100 cm lik bir alan kaplayacaktır. Bunu avuçlarınızın kapatabileceği bir alan olarak düşünebilirsiniz.

Saç ekimi kaç ayda sonuç verir?

Ekilen saçların ilk çıkmaya başlama süresi 4.aydır. 4 ay sonunda saçlar ince ve seyrektir. 7-8. ayda saçlar kalınlaşır ve güçlenir. 1 yıl sonrasında ise süreç tamamlanmış olacaktır.

Saç ekiminde olumsuz Sonuçlar Var mıdır?

Evet, hem de çok fazladır. Yazımızda saydığımız 11 maddeye uyulmadığı takdirde olumsuz neticeler olma ihtimali yüksektir.

Görüldüğü gibi saç ekimi sonuçları herkeste aynı olmayacaktır. Saç ekimine karar verme aşamasındaysanız, ilk ve en önemli konunun operasyona uygun olup olmadığınızın belirlenmesi gerekmektedir.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top