Saç ekimi yaptıranların beklentisi doğal ve sık görüntüdür. Maalesef kötü bir ekim sonucunda, bu beklentiler hüsranla bitmektedir. İnsanların saç ektirme nedeni kendilerini daha mutlu görmek istemelerindendir. Bu mutluluğun temel kriteri ise başkası tarafından anlaşılmayacak derecede doğal ve sık bir görüntüdür Fakat yapılan ekimlerin bir kısmı hayal kırıklığıyla sonuçlanmaktadır. Bize başvuranların önemli bir kısmı, daha önce başka bir yerde hatalı saç ekimi yaptıran ve bunu düzelttirmek için gelen kimselerdir. Peki saç nakli neden başarısız olur ve nasıl düzeltilir? Yanlış yapılan bu işlemlerin, telafisi nasıl olur? Bu konular hakkında detaylı bilgi edinmek istiyorsanız yazımızı sonuna kadar dikkatle okuyunuz.
Başarısız Saç Ekimi Nasıl Anlaşılır?
Bunu çok basit bir örnekle açıklayalım. İnsanlar arası iletişim göz göze olur. Sizi tanımayan birisi ile karşı karşıya oturdunuz ve sohbet ediyorsunuz. Sizinle konuşurken karşıdaki kişinin gözleri alın bölgenize ve saçlarınıza doğru istemsiz olarak kayıyorsa, size yapılan saç ekiminde sorun var demektir. Hatta bir süre sonra size “saç mı ektirdiniz? ” diye bir soru sorarsa bozulabilir.
Fakat karşılıklı sohbet sırasında, karşıdaki kişinin gözleri sizin saçlarınız doğru kaymıyorsa iyi bir saç ekiminden söz edebiliriz. Hatta sohbet sırasında siz saç ektirdiğinizi karşıdakine söyleyin. Karşıdaki kişiden “hadi ya hiç belli değil çok doğal olmuş anlayamadım” diye bir cevap gelirse oldukça mutlu olursunuz. Ve başarılı bir sonuçtan söz etmek mümkündür.
Saç Ekimim Neden Başarısız Oldu?
Bir saç naklinde başarısızlığa yol açan nedenleri 5 ana başlıkta toplayabiliriz.
- Saç ekimine uygun olmayan bir kişiye operasyon yapılması
- Gerçekçi olmayan Vaatler.
- Greft alımında yapılan yanlışlar.
- Ekim sırasında yapılan yanlışlar.
- Ekim sonrası dönemde kişinin kendi yaptığı hatalar.
Şimdi bu 5 grubu şimdi detaylı olarak inceleyeceğiz.
a) Saç ekimine uygun olmayan bir kişiye ekim yapılması
Şunu unutmayalım herkes saç ekimine uygun olmayabilir. Saç ekimi öncesi dönemde yapılan muayenede, kişinin nakline uygun olup olmadığı kolaylıkla anlaşılır. Muayene kriterlerinde;
- Yaş: Çok genç yaşta ve hızlı bir şekilde saç dökülmesi varsa saç ekimine karar vermek doğru değildir
- Ailedeki Dökülme Hikayesi: Baba, ağabey amca dayı gibi birinci derece yakınlarındaki saç dökülmesi şekli ve hızı sorgulanmalıdır. Mesela, Norwood 7 olan bir babanın, oğlu da muhtemelen babayla aynı duruma gelecektir. Bu ekim düşünen kişiye açıkça belirtilmelidir.
- Saç Dökülme Tipi ve Hızı: Norwood 6-7 gibi yaygın saç dökülmesi olanlarda, alınan saçlar boş alanı kapatmaya yetmeyebilir.
- Donör Bölgesi durumu ve Donör Kapasite: Önemli bir kriterdir. Donör bölgeden alınabilecek saç kökü sayısı ne kadardır? Saçsız bölge alanı kaç santimetre karedir? Basit bir matematik hesabıyla bir santimetreye kaç kök düşecektir? Ekim öncesinde bunlar hesaplanmalıdır. Hesaplanmadan rastgele operasyona alınan bir kişi, kötü bir sonuca aday demektir. Özellikle zayıf donörü olanlarda bu durum çok daha önemlidir.
- Kişinin Beklentisi Nedir? Hastaya bu mutlaka sorulmalıdır. Ne yapabileceğimizi açık olarak söyleyeceğiz. Şunu unutmayalım yoktan var etmek Allah’a mahsustur. Bizim yaptığımız, donör bölge saçlarını saçsız alana transfer etmektir. Yani biz saçların yerini değiştiriyoruz, sihirbaz değiliz. Hastaya ne yapabileceksek onu söylemek zorundayız.
Aşağıdaki resimde başka bir merkez tarafından yapılmış başarısız bir saç ekimi sonucu görmektesiniz. Aslında yanlış olan, bu kişiye saç nakli yapmaktır. Çünkü donör bölgesi yetersiz ve başarılı bir sonuç alınamayacağı en baştan belli olan bir durum.
b) Gerçekle Uyuşmayan Saç Ekimi Vaatleri
Maalesef en sık karşılaşılan durumlardan birisidir. Birçok saç ekim merkezi, yapılacak işlemin tıbbi bir uygulama olduğunu geri plana atarak, etik olmayan sloganlarla müşteri avına çıkmış durumdadırlar. Cazibeli ve gerçekçi olmayan reklamlarla saç ektirmeyi düşünenlere ulaşıyorlar. Sonuçta bu tuzaklara da maalesef düşülüyor.
- Tek seansta 10.000 Greft ekiyoruz.
- Sınırsız Kök alıyoruz
- Garantili saç ekimi
- Ultrasonla saç ekiyoruz.
Yukarıdaki cümleler kulağa hoş geliyor değil mi? Ama hiçbiri gerçeği yansıtmıyor. Maalesef başarısız sonuçların çoğu bu tür yalanlara kanan kişilere aittir.
c) Greft Alımında Yapılan Hatalar
Başarısız sonuçlar sadece ekilen saçlardan dolayı değildir, Greft alımından dolayı da kaynaklanan hatalar zinciri de önemli bir yer tutar. Şimdi bunlara kısaca bakalım.
- Gereğinden fazla greft alınması: Saç ekimi öncesinde, doktor hastayı muayene eder ve tahmini olarak kaç greft alınabileceğini hesaplar. Şunu unutmayalım herkesin bir donör kapasitesi vardır. Fazla saç kökü almak için donör kapasiteyi aşırı zorlamamak gerekir. Aksi takdirde, saç ekiminden birkaç ay sonra, hiç hoş olmayan görüntüler oluşacaktır. Alınabilecek sayı kişiden kişiye değişir. Fazla sayıda alım yapmak donör bölgede görüntüyü bozacaktır.
- Homojen şekilde greftlerin alınmaması: Her santimetreden eşit sayıda greft alınmalıdır. Eşit olmayan alım sonrasında, güve yeniği tarzda hoş olmayan görüntüler oluşabilir.
- Kulak üstü bölgelerden az greft alınmalıdır. Kulak üstü saçları, orta bölgelere göre daha seyrek ve daha incedir. Bu bölgeden fazla greft alınırsa ciddi boşluklar oluşabilir.
- Mikro motor ya da manuel aletlerin yanlış kullanılması: Manuel ya da mikro motorla alım yapılırken, köklerin açıları ve uzunluğu doğru tespit edilmelidir. Uygun açı ve derinlikte foliküler ünite alımı yapılmalıdır. Yoksa köklerinin bir kısmı kırılacak ya da ezilecektir. Dolayısıyla bu şekilde alınıp ekilen hasarlı saçlar çıkmaz. Ve beklenen sayıda greft çıkışı olmayacağı için, sonuç başarılı olmayacaktır.
- Mikro motor devir hızı: Donör bölgedeki alımların çoğunluğu mikro motorla yapılmaktadır. Maalesef bir günde çok sayıda ekim yapan yerlerde, hızlıca alım yapıp diğer bir hastaya geçilmektedir. Hızlı bir şekilde alım yapmak içinde mikro motor devir hızını arttırmak gerekir. Yüksek devir ise ısı artışı demektir. Bu şekilde kökler alınırken yüksek ısıya bağlı olarak tahrip olacaktır. Biz saatte 1000-1200 greftin üstüne çıkmayı doğru bulmuyoruz. Marifet 1 saatte 4000 greft almak değil, tamamına yakınını sağlam bir şekilde çıkartmaktır.
- Punch Genişliği: Çok geniş ya da çok ince punçhlarla alım yapmak doğru değildir. Herkesin saç kalınlığı farklıdır. Hastanın saç kalınliğina uygun genişlikte punchlar seçilmelidir. 0,7, 0.8 ve 0.9 mm genişlik idealdir. Çok geniş punchlarla alım yapılırsa, donar bölgede ciddi izler görülür. Kalın greftler, çok ince punchlarla alınmaya kalkılırsa transeksiyon dediğimiz köklerde kesi oranı da artacaktır. Bu da greft kaybı demektir.
- Bir Seansta alınan Foliküler Ünite Sayısı: İşte size bir başarısız saç ekimi nedeni daha! Saç ekimi süresinin 6-7 saati geçmesini doğru bulmuyoruz. Süre uzadıkça alınan köklerin dışarıda kalma süresi uzayacaktır. Bu da foliküler ünitelerin sağlam kalma oranını düşürecek, beklenenden az sayıda sa. çıkışına neden oluşacaktır. Uygulamalarımızda bir günde 2000 greftin üstüne çıkmıyoruz. Daha fazla sayılarda ise saç ekimini günlere bölmek en doğrusudur.
d) Ekim Sırasında Yapılan Hatalar
Saç ekiminde hayal kırıklığı yaşayanların en çok şikayetçi oldukları grup budur. Ekim sırasındaki yapılan yanlışları da aşağıda sıraladık.
- Yanlış Saç çizgisi tasarımı ve köklerin yanlış açılarla ekilmesi: Başarısız saç ekimi şikayetlerinin en sık nedenidir. Ön saç çizgisi için tekli ve ince saç folikülleri seçilmelidir. Ayrıca doğru açılarla ekim yapılmalıdır. Doğal saç ekimi ve saç çizgisi tasarımı başlıklı yazımızda bunu ayrıntılı olarak açıkladık. Onun için burada detaylara girmeyeceğiz. Saç ekiminde düzeltme isteyenlerin en çok başvuru nedenidir.
- Ekilen Köklerin Derinliği: Gereğinden fazla derinliğe ekilen kökler he zaman için sorundur. Aşırı derine ekilen köklerin ciddi bir kısmı çıkmaz. Çıkanlarda ise, saç diplerinde iz, folikülit tarzı iltihaplanmalar ve kıvırcık saç çıkışına neden olur.
- Aşırı Sık Saç Ekimi: Hastalar saçların çok sık olmasını ister. Bu gayet doğal bir istektir. 1 seansta 1 santimetre kareye 30-40 arası greft idealdir. Çok daha yüksek sayıda yoğunluğu 1 seansta elde etmeye çalışmak hatadır. Damar yapısı ciddi oranda hasar görür. Saç köklerinin yaşaması için kılcal damarlar yoluyla beslenmeye ihtiyacı vardır. Dolayısıyla beslenmesi azalan saç foliküllerinin büyük bir kısmı çıkmayacak ve sonuç başarısız olacaktır. Eğer daha da sık bir görüntü isteniyorsa 1 yıl sonra ikinci bir seans planlamak en doğrusudur.
- Çok Seyrek Saç Ekimi: Kişinin beklentisi çok yüksek ise, geniş alanlarda saç ekimi yapmamak en doğrusudur. Bir örnekle açıklayalım. Norwwod 7 olan bir kişi ve 3000 saç grefti alındığını varsayalım. Norwood 7 saç dökülme tipi olan bir kimsenin saçsız alanı en az 300-400 santimetre karedir. 3000 grefti saçsız alanın tamamına yayarsak santi metrekareye 10 kök düşer. Bu da çok seyrek bir görüntü oluşturacaktır. Saç ektiren kişi kesinlikle bu görüntüden mutlu olmaz. Daha dar bir alan için ekim planlaması yapmak doğru olacaktır. Çünkü 1santimetre kareye düşen saç folikülü sayısı daha fazla olacaktır.
- Doku Nekrozu ve Enfeksiyonlar: Saç ekimi sonrası nekroz, en korkutucu komplikasyonlardandır. Kanal yöntemiyle yapılan ekimlerde adrenalinin bilinçsizce kullanımına bağlı olarak kısmi bir bölge beslenemez ve orada doku nekrozu dediğimiz ölü doku oluşur. Genelde 2-3 cm çapında yuvarlak ya da oval bir şekilde saçsız görünüm oluşur. Ayrıca ekim sırasında steril çalışılmadığı takdirde enfeksiyonlar oluşabilir. Saç köklerinde iltihaplanmalar oluşur. Saç çıkış oranı ciddi şekilde düşebilir.
Yukarıda saydığımız nedenlerin tamamında ekimi yapan doktor ve ekibin deneyimi çok önemli bir yer tutar. İşini bilen deneyimli bir doktor ve ekibi belirtilen hataları zaten yapmaz. Onun için araştırma yaparken bunu dikkate almanızı öneriyoruz.
e) Ekim Sonrasında Yapılan Yanlışlar
Bu ekim yaptıran kişinin kendisine bağlı olan hatalardır. Hiç kimse saç ekimi sonucunun başarısız olmasını istemez. Saç ekimi sonrası en kritik dönem ilk 1 haftadır. Özellikle kafaya alınabilecek bir darbe ekim bölgesine kanamaya ve köklerin yerinden çıkmasına neden olabilir. Çıkan köklerin yerine daha sonra ekim yapılarak bu durum telafi edilebilir.
Saç ekimi yaptıran kişi bazı basit tavsiyelere uymalıdır. Mesela ilk 1 ay güneş ışığından ekim bölgesi korunmalıdır. Hamam sauna gibi sıcağa maruz kalma köklere zarar verebilir. Yıkama yaparken tavsiyelere uyunuz. Olağanüstü bir durumda ekim yaptırdığınız doktorla mutlaka iletişime geçiniz.
Kötü Bir Saç Ekimi Nasıl Düzeltilir?
Şimdi bu makalemizin en merak edilen bölümüne geldik. Şunu belirtelim ki, kötü saç ekimi işlemini düzeltmek, çok zor ve uzmanlık gerektiren bir durumdur. Kötü bir saç ekimi sonucunu düzelttirmek isteyen kişiler genelde en iyi saç ekim merkezi ya doktorunu araştırmasına girer. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş.
Donör Bölgeyi Düzeltme
- Homojenleştirme: Genelde homojen olmayan ve yüksek sayıda alım yapıldığında, yama tarzı boş yerler oluşur. Bu boş alanlara ekim yapılarak homojenleştirme sağlanabilir. Amaç her tarafta santimetrekareye düşen greft sayısını eşit hale getirmektir. Böylece yama tarzı oluşan görüntüler kaybolacaktır. Genelde sakal kıllarından alıp donör bölgeyi eşitlemeye çalışmak iyi sonuçlar vermektedir.
Ekim Bölgesini Düzeltme
Yanlış saç ekimi uygulamalarının düzeltilmesinde zor olan ve en çok başvurulan nedenidir. Ekilen saçlarda Çim adam görüntüsü vardır ve kişi bundan oldukça mutsuzdur. Genelde düzeltme için gelenler şu şikayetlerle başvururlar.
- Ön sırada 3-4 lü kökler. ( Doğrusu ön çizgiye tekli ve ince greftler ekilmelidir.)
- Çim adam görüntüsü ve kaba görünüm. Saçlar taranamaz şekil verilemez.
- Saç yönlerinde düzensizlik ve dik ekilen kökler. (Açılar doğru olmalıdır)
- İple çizilmiş gibi dümdüz bir çizgi (Saç çizgisi, düzensiz ve hafif girinti çıkıntılar olmalıdır.)
- Çok seyrek bir görüntü
- Saç diplerinde çukur şeklinde izler ya da kabartılar: Açılan kanalın genişliği ile greft genişliği uyumlu olmalıdır. Kalem yöntemiyle yapılan ekimlerde kullanılan iğne uçları ince olduğundan genellikle bu sorunla karşılaşılmaz.
- Saç çizgisinin çok geride olması
- Saç çizgisinin çok önde olması : Özellikle ileri yaştaki bir kişiye 18 yaşındaki birinin saç çizgisini görünümünü kazandırmak büyük bir hatadır. Düzeltilmesi en zor alan işlemlerden birisidir.
Aşağıda saç ekiminde hayal kırıklığı yaşamış bir kimsenin fotoğraflarını görüyorsunuz. Bu kişiye 4 seanstan biten bir düzeltme işlemi uyguladık. Evet yanlış okumadınız 4 ayrı seans. Görüldüğü gibi hatalı yapılmış bir ekimi düzeltmek öyle kolay bir iş değildir. Sonuçları yazının ilerleyen satırlarında göreceksiniz.
Ön hattaki, kötü sonucu düzeltmek için birkaç yöntem vardır. Bunlar;
- Çoklu ve yanlış açılarla ekilen köklerin çıkartılması (Ekstraksiyon)
- Kamuflaj yöntemi
- Kombine Yöntem (Ekstraksiyon ve kamuflajın birlikte kullanılması)
- Yeniden sıklaştırma ekimi
Genelde ekstraksiyon ve kamuflaj yöntemini birlikte uygulayarak daha başarılı sonuçlar alınabilir.
Ön Hattaki Çoklu Yanlış Yöndeki Köklerin Geri alınması ve Saç Çizgisinin Düzeltilmesi
Bu oldukça zor ve deneyim gerektiren bir işlemdir. Ense bölgesinden FUE yöntemiyle saç folikülü alınması işleminin aynısı diyebiliriz. Fakat köklerin bir kısmı derine ekildiği için bu çoklu saçların hepsini geri almak mümkün olmayabilir.10-15 gün sonra çıkartılamayan kalın kökleri çıkartmak için yeniden denenebilir. Bu işlem birkaç defa tekrarlanabilir. Geri alınan bu çoklu foliküler üniteler atılmaz, bunlar tekli köklere ayrılıp ön çizginin yeniden oluşturulmasında kullanılır.
Foliküler ünitelerin çıkartılması manuel ya da mikro motorla yapılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken punch genişliğinin biraz daha büyük olması gerekir. Aksi takdirde çoğul greftlerin çıkartılması oldukça zorlaşacaktır.
Saç çizgisinin geriye alınması düşünülmüyorsa, çıkartılanların yerine doğru açılarla ince ve tekil kökleri yerleştirmek daha mantıklı olacaktır.
Kamuflaj Yöntemi
Saç köklerinin, geri alınması tek başına yeterli olmayabilir. Ayrıca koyu tenli kişilerde, çıkarılan köklerin yerinde iz kalma olasılığı vardır. Bu durumda yeniden bir saç çizgisi planlanır. Alın saç çizgisi düzeltme işlemi yapılarak 2-3 mm aşağı alınabilir. Ayrıca şakak ve yan saç çizgisi bölgesi planlaması yapılarak doğal bir görünüm sağlanabilir.
Kombine Yöntem ( Kamuflaj ve Ekstraksiyon)
Muhtemelen saç köklerinin tek tek çıkartılması ya da kamufle etmeye çalışmak yeterli olmayacaktır. En doğrusu bu iki yöntemi bir arada kullanmaktır. Uygulamalarımızda kamuflaj ve ekstraksiyon yöntemini birlikte kullanmayı tercih ediyoruz. Saç çizgisi çok aşağıda olanlarda önce saç kökleri tek tek çıkartılır. Böylece çizgi istenen seviyeye çıkartılmış olur. Daha sonra doğru bir saç çizgisi planlanarak diğer hatalı saç folikülleri kamufle edilir ve doğal görüntü sağlanmaya çalışılır. Ön çizgiyi oluşturabilmek için donör bölgeden FUE tekniği ile yeniden alım yapmak gerekir. Donör bölgede yeterli rezerv olması gerekir. Bazen bunu tek seansta yapmak mümkün olmayabilir. 8-10 ay sonra ikinci bir seans gerekebilir.
Ayrıca saç çizgisi geriye alınmayacaksa hatalı greftlerin tamamını çıkartmaya gerek yoktur. En kaba görünümlü greftlerin çıkartılması hedeflenir. Kaba görünümde yumuşama sağlanır. Daha sonra kamuflaj yöntemiyle doğal görüntü hedeflenir. Aşağıdaki resimde kombine yöntemle başarısız saç ekiminin düzeltmesini görmektesiniz.
Yeniden Sıklaştırma Ekimi
Aşırı seyrek olan bir saç ekimi hiç bir zaman doğal görüntü vermez. Donör bölge yeterliyse, iyi bir planlama ile seyrek bölgelere sıkılaştırma ekimi yapılır. Bu şekilde doğal görüntü sağlanabilir. Donör bölgenin yetersiz kaldığı durumlarda sakal kıllarından ve göğüs kıllarından kıllarından, sıklaştırma ekimi yapmakta mümkündür.
Ayrıca, kişi ekim yaptırmıştır ve ekim sonucundan memnundur. Fakat ilerleyen yıllarda kendi saçları dökülmeye başlarsa yeniden mutsuz günlerine geri dönebilir. Doğal görüntü muhtemelen kaybolacaktır ve kişi bunu başarısız bir sonuç olarak nitelendirecektir. Donör alanlar yeterliyse ikinci saç ekimi ile seyrek bölgeler sıklaştırılabilir.
Başarısız Saç Ekimi Düzeltme Sonuçları
saç ekiminde hayal kırıklığı yaşayan birisi bunu düzeltmek istiyorsa öncelikle iyi bir araştırma yapması gerekir. İşlemi düzeltecek doktor ya da merkezin deneyimi hakkında bilgi sahibi olmalıdır. Aşağıda Dr. Hakan Doğanay tarafından düzeltme işlemi yapılan iki kişinin videolarını izleyebilirsiniz. Bizimle iletişime geçtiğiniz takdirde, bir hatalı sonuç ve bunların, düzeltme sonrası görüntülerine ulaşabilirsiniz.
Ayrıca bir çok forum sitelerinden yanlış saç ekimlerini düzelttirmiş kişilerin görüşlerini alabilirsiniz.
Sık Sorulan Sorular
Saç ekimi işe yarar mı ?
Doğru bir planlama ile saç ekimine uygun bir adaya yapılırsa gayet başarılı sonuçlar alınabilir. Fakat planlama düzgün değilse, maalesef hüsranla sonuçlanma ihtimali vardır.
Bazı saç ekimlerinde neden “çim adam” görüntüsü oluşuyor ?
Bu tamamen yanlış ekim planlamasından kaynaklanan bir durumdur. Doğal görüntü için doğru bir saç çizgisi ve ön hatta ekilen greftlerin doğru açılarla ekilmesi gerekir. Yanlış açılarla yapılan ekimlerde kafada “çim adam” görüntüsü oluşur ve kişi bundan asla mutlu olmayacaktır.
Tamamen kel birisine saç ekimi yapılır mı?
Alınabilecek greft sayısı ve ekim yapılacak saçsız alanın genişliği iki önemli kriterdir. Tahmini toplam greft sayısı ekim alanı genişliğine (santimetrekare) bölünür. Bir santimetreye ekilecek sayı hesaplanır. Mantıklı bir oran yoksa ekim yapmak doğru değildir.
Başarısız saç ekimini düzeltme fiyatları ne kadardır ?
Kötü bir saç ekimini ekimi düzeltmek çok zor bir işlemdir. Bu işlem, tek seansta bitmeyebilir ve oldukça deneyim gerektirir. Dolayısıyla ücretlerde normal fiyatlara göre daha yüksektir.
Kaynaklar
- Hair Transplantation: Current Concepts and Techniques Journal of Investigative Dermatology Symposium Proceedings. https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0022202X15525943
- Controversies in Hair Transplantation J Cutan Aesthet Surg. 2018 Oct-Dec; 11(4): 173–181. http://www.jcasonline.com/article.asp?issn=0974-2077;year=2018;volume=11;issue=4;spage=173;epage=181;aulast=Kumaresan
Merhabalar benim saçım yalnış ekilmiş ve cizgi çok aşagıdadır ve bunu yukarı çekmek istiyorum ve seyrek ekilmiş buraya da gögüsten alınıp ekmek istiyorum fiyatı ne olur beni aydınlatırsanız sevinirim çok. Telefonum: 05444947728
Merhaba Selami bey, öncelikle bize 532 313 4198 nolu telefondan whatsapp yoluyla ya da iletişim sayfamızdaki mail ve telefon adreslerinden bize ulaşabilirsiniz. Bize fotoğraflarınızı gönderirseniz size yapılacak işlem hakkında detaylı bilgi verebiliriz. İyi günler dileriz
Hocam daha önce antalyada bir firmaya ekim yaptırdım ekim sırasında 300 greft kadar köksüz alınan saç telleri oldu bunları çöpe attılar özellikle sorduğumda ise her ekimde oluşan fire olayı dediler sizce böyle bir durum varmı?
ekim sırasında değil de; greft alımı sırasında saç tellleri köksüz gelebilir, yani fire olabilir.. Greft alımı sırasında bu köksüz saçların ayıklanması daha doğrudur.
daha önce saç ekimi yaptırım alan çok degil ama saclarım seyrek oldu bunu göğüs kılları ile sıklaştırabilirmiyiz
Neden göğüs kıllarından? Ense bölgesinde yeterli greft varsa birinci tercih bu olmalıdır.
Hocam Merhaba
Benim eskiden kalma FUT skar izim varım çok geniş değil ize Ekim yapılabiliyormu ve öyleyse traşşız yapıyormusunuz?